VW T1 Samba Sunroof Deluxe

Oorspronkelijk werden Volkswagenbusjes ingedeeld volgens het aantal ramen dat ze hadden. Het model waar het hier om gaat had 23 ramen. Om onderscheid te maken tussen de gewone 23-ramer en de luxe uitvoering werd de naam Samba bedacht.

De Samba had aan de zijkant in plaats van een schuifdeur twee draaiportieren. Daarnaast hadden de Samba’s een stoffen zonnedak dat open geschoven kon worden en in de zijkanten van het dak zaten panoramaramen. Volkswagen maakte destijds reclame door voor te stellen dat de Samba gebruikt kon worden voor  touristische tochten door de Alpen. De Samba’s werden in de jaren populair als hippiebus.

De Samba werd standaard in twee kleuren gespoten. Meestal was het bovenste deel wit en het onderste deel gekleurd. De gekleurde delen werden gescheiden door een sierstrip. Verder had de bus een zogenaamde “pet”. Dit betekent dat het dak een stukje doorliep voorbij de voorruit. De ramen hadden verchroomde lijsten en de wagen had een uitgebreider dashboard dan de gewone T1.

Het idee van de Samba werd losgelaten toen Volkswagen de opvolger, de T2, in productie nam. Tegenwoordig wordt de Samba bus gezien als 1 van de meest iconische auto ontwerpen ooit gemaakt.

PRAKTISCHE INFORMATIE HUREN:

8 Persoons busje
Op basis van volle tank mee en volle tank weer retour

Tijdstippen dagdelen/ complete dag:
Ochtend: 9;00 T/M 12:30
Middag: 14:00 T/M 17:30
Avond: 18:30 T/M 22:00 (Mits nog licht)

Complete dag: 9:00 T/M 17:30

Zelf rijden in deze VW T1 Samba Sunroof Deluxe? Boek hem dan nu vanaf € 195.

Boek deze oldtimer VW T1 Samba Sunroof Deluxe. Wil je deze auto boeken voor een trouwerij, promotie of andere speciale gelegenheid? Dan bieden we de mogelijkheid om de oldtimer te brengen en te halen.